EU-projekt bringer Nærum til Sevilla

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

For nylig var fire 2.g-elever og tre lærere en tur til den sydspanske by Sevilla, der i denne omgang dannede rammerne om det internationale EU-samarbejde Comenius Work Made Easy ”“ et projekt, der har til formål at skabe forståelse og sammenhold på tværs af de europæiske landegrænser. 8 lande deltog; udover Danmark var der repræsentanter fra både Island, Tyrkiet, Tyskland, Litauen, Italien, Frankrig og naturligvis Spanien.
Vi ankom sent mandag aften. Lærerne blev indlogeret på et hotel i Sevilla, mens vi elever blev kørt ud til vores respektive værtsfamilier i landsbyen Brenes. Tidligt tirsdag morgen begyndte det faglige program. Vi skulle op på den lokale skole, og efter en kort rundvisning var det tid til, at de deltagende elever skulle fremlægge en præsentation af deres hjemlande og forestillinger om Spanien. Ligeså havde vi hjemmefra foretaget en række interviews omkring den danske arbejdsmoral, af hvilke nogle var blevet bragt ind på Comenius”™ hjemmeside som cases.
Onsdag var vi på ekskursion ”“ blandt andet var vi i Huelva og se det kloster, hvor Columbus søgte tilladelsen til sin legendariske opdagelsesrejse.Torsdag gik turen blandt andet det imponerende søfartsmuseum, Pabellón de Navegación, og derefter fik vi et gensyn med Sevilla ”“ på dette tidspunkt var der blevet knyttet en del venskaber på tværs af landene, trods manges ringe engelskkundskaber, så snakken gik på både spansk, tyrkisk og tegnsprog.
Turen til Spanien var alt i alt en utroligt facetrig begivenhed; i mødet med andre europæiske kulturer, som vi på en gang følte at vi kunne spejle os i og undre os over, fik vi udvidet vores horisont og mødt en masse søde mennesker. Alt i alt var det et spændende projekt, som vi er utroligt glade for at have været en del af.

Eva Marie Egsmose 2.z