NAG-elev vinder digt-konkurrence

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Mørket kryber ind under sprækken i døren
Omringer mig, vikler mig stramt sammen
Vikler mine tanker?

Sådan begynder Luna Fabricius Ekenbergs vinderdigt i en tekst-konkurrence udskrevet af Børn og unge i voldsramte familier i samarbejde med Ministeriet for Ligestilling og Det kriminalpræventive Råd om kærestevold under titlen "Den usynlige vold - når ord gør ondt".

Da deltagelse i konkurrencen havde været en del af undervisningen i dansk, havde Luna selskab af ikke mindre end tre andre elever fra 2.w, nemlig Gith, Torbjørn og Marouschka. De fire elever var alle i finalen sammen med 13 andre, men det var Lunas ”Digt”, som modtog 1. præmien på kr. 10.000, der blev overrakt af Minister for Ligestilling Manu Sareen ved en festlig lejlighed i Landstingssalen på Christiansborg.

”Fantastisk at opleve, når eleverne på den måde er i stand til at bruge deres fantasi, indlevelse og danskfaglige kompetencer til at skabe noget af værdi for andre”, siger klassens underviser i dansk, Susanne Leschly, som også deltog på Christiansborg. ”Rigtig god dag at være dansklærer”.
Præmien på de 10.000 kr. går til klassen, som har valgt, at de skal bruges på en hvalsafari på deres studietur til Island til marts.

Læs resten af Lunas digt HER