NAG talent på vej til Japan

Billede i galleri. Klik for at åbne

Det begyndte med flere hundrede elever fra hele landet. Så var de 20, der blev til 8. Nu er Morten Landerslev fra 3.i én af de fire danskere, der skal til sommerens Internationale Geografi-olympiade i Japan.

 ”Jeg tog det helt afslappet ved den 1. runde. Men da jeg så gik videre var Japan mit mål”, fortæller Morten, som ikke har nogle problemer med at kalde sig selv et konkurrencemenneske. ”Når først konkurrencen er der, så tager jeg udfordringen op”.

På NAG er det naturgeografi, der står på skemaet, men konkurrencen dækker også kulturgeografi. Det er dog ikke noget problem for Morten, som ifølge ham selv er stærk på fakta og paratviden: ”Jeg er faktisk ret god til hovedstæder og flag”, siger han med et glimt i øjet.

Morten glæder sig til finalen i Kyoto. I den mellemliggende periode skal han træne med resten af landsholdet for den internationale konkurrence i finalen er benhård. Det tager Morten med sit rolige og selvironiske gemyt: ”Jeg ser meget frem til at opleve den japanske kultur. Og så tager jeg da lige finalen med”.