To NAG Biotek-elever til biologi-finale

Billede i galleri. Klik for at åbne

Mikkel og Signe går i samme klasse, men skal konkurrere om en tur til Indonesien

Mikkel Reith Mahler og Signe Lenvig Havskov Hansen - begge fra Biotek 3.w - har for nylig deltaget i semifinalen i den nationale biologi-konkurrence. Semifinalen foregik på Syddansk Universitet i Odense. Både Mikkel og Signe slap igennem det faglige nåløje og skal nu træne frem til den nationale finale, som finder sted på Aarhus Universitet i slutningen af marts. 

"Jeg tror ikke vores biotek-lærer, Helen, var overrasket over, vi gik videre," siger Signe. "Men vi var i hvert fald. Lige meget hvordan nu går, så er det  en helt fantastisk oplevelse fagligt at kunne lege på det niveau.

Forberedelserne har blandt andet form af en tyk biologibog. Selve laboratorietræningen foregår over to weekender på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø med assistance af forskere fra Statens Naturhistoriske Museum. Og så er der det faglige og sociale samvær med de andre elever.

"Det er meget intelligente mennesker," fortæller Mikkel om selskabet. "Konkurrencen går nemlig ikke bare ud på at kunne en masse ting uden ad. Den stiller store krav til logisk sans, det at kunne slutte sig til nogen ting. Folk, der kan det, er inspirerende at være sammen med. Hele tiden."

Sammen med 13 andre finalister skal Mikkel og Signe kæmpe om fire pladser til den Internationale Finale, som finder sted på Bali i Indonesien til juli.