Løvens hule på NAG

Billede i galleri. Klik for at åbne

Mia Wagner sammen med nogle erhvervsøkonomi-elever efter løvindens oplæg i auditoriet

Mia Wagner var forleden sammen med undervisere og elever fra erhvervsøkonomi og innovation en tur i løvens hule i form af auditoriet på NAG. Mia Wagner er kendt som "løvinden" i DR-programmet "Løvens Hule", hvor håbefulde iværksættere kæmper om løvernes ekspertise og finansielle gunst. 

Noget at det første, Mia fortalte om til det fyldte auditorium, var hendes lange tatovering på sin højre arm. Langs indersiden står ordet "Definitionsmagten" i klare, ukomplicerede typer.

"Tatoveringen skal hver dag minde mig om, at det er mig, der sætter dagsordenen for mit eget liv, og det er mig - og altså ikke omgivelserne - som definerer det, og at det jeg gør i mit liv - på alle områder - er rigtigt, at min dømmekraft er intakt", fortæller Mia Wagner med en stemmeføring, så man ikke et øjeblik er i tvivl om, at hun mener det.

Mia fortæller eleverne om sin succes som tidligere forsvarsadvokat samt betydningen af at have en uddannelse som jurist, som ingen kan tage fra hende. Hun fortæller også åbent om dengang hun ikke engang var i stand til at støvesuge sit eget gulv efter at være gået totalt ned med stress.

I dag er hun selvstændig og stifter af Nordic Female Founders, et netværk med økonomisk samarbejde mellem kvindelige iværksættere. Derfor lagde hun også i sit oplæg til eleverne meget vægt på betingelserne ved at være kvinde i en benhård kommerciel verden.

Efter spændende historier om virkeligheden bag optagelserne til "Løvens Hule", et af DR's mest populære TV-programmer, var eleverne ved at falde over hinanden for at stille spørgsmål til Mia, herunder hvad ville være de tre væsentligste råd til unge mennesker. Og ved den lejlighed kunne hun hive mange gode råd ud af posen.

"For det første skal du turde drømme - drøm løs. For det andet skal du på et tidspunkt omsætte dine drømme til konkret handling. Endelig for det tredie skal du ikke være bange for at fejle", er Mia Wagners tre råd og tilføjer de tre væsentligste egenskaber for en iværksætter: "Du skal udvise tillid, samarbejdsevne og udviklingspotentiale".

Mia Wagner er bosat i Vedbæk og er fra skoleåret 21-22 tiltrådt som medlem af bestyrelsen for Nærum Gymnasium, hvor hun glæder sig til at lære gymmasieverdenen nærmere at kende samt bidrage til skolens udvikling.