Unge stemmer og franske hotdogs

Johannes fra 3.y skal d. 21. november være frivillig tilforordnet ved kommunalvalget. Her kunne han øve sig foran NAG

Først på ugen var der Folkemøde for Folkeskolen med fokus på kommunalvalget d. 21. november. Senere var der kommunalpolitisk markedsplads og debatter i Agoraen med deltagelse af næsten alle opstillede partier i Rudersdal. Det var derfor helt naturligt, at ugen sluttede med en mobil valgboks foran hovedindgangen til NAG.

Her kunne ikke bare NAG-elever, men alle borgere i Rudersdal Kommune komme og stemme, nyde lidt musik og en fristende billig fransk hotdog. I samarbejde med Ung i Rudersdal har NAG sat kommunalvalget på dagsordenen for at gøre lokalpolitik nærværende og genstand for seriøse overvejelser for områdets unge.

Blandt de tilstedeværende NAG-elever omkring den mobile stemmeboks var Johannes Nissen Feldt fra 3.y. Han syntes, det var helt oplagt at bruge lejligheden til at stemme, fordi han på selve valgdagen d. 21. skal være tilforordnet på et valgsted. Ikke fordi han er partipolitisk aktiv, men fordi han simpelt hen mener, at det er vigtigt at give et bidrag til demokratiet i praksis.

“Jeg synes, det er en rigtig god mulighed for at opleve en af de helt grundlæggende institutioner i et demokrati og få håndgribeliggjort den her helt basisdemokratiske proces. Det er en enestående chance for at opleve Danmark i valgstemning og så selv at være en del af det," fortalte Johannes om sit frivillige arbejde d. 21. november, mens han sammen med sine klassekammerater nød en fransk hotdog foran NAG.