Romersk forår

2.d klædt på til regnvejr foran Capitol i Rom

Af Ellen Boris Lykø Hansen, Rosemarie Beate Pagh-Schou og Rebekka Marie Henriques Busck, 2.d 

Sommerfuglene fyldte maverne for 2.d, allerede fra da vi mødtes i lufthavnen. Det var nu tid til gymnasietidens sjoveste og mest lærerige tur, med oplevelser for livet og sammenholdet, der skulle forstærkes. 3..2…1 og så lettede flyveren. Der var nu kun en vej, og vejen førte til det klassiske og kaotiske Rom. Vi skulle ned og med egne øjne opleve den evige stad, Europas hjerte.

Kort tid efter vi var faldet på plads i underskønne Rom, kom den silende regn snigende. Det skulle vise sig ikke blot at være en lille byge, men et tre dage langt skybrud. Hurtigt fik klassen købt paraplyer og regnponchoer, der viste sig at være den bedste investering til dato. 2.d trodsede regnen og syngende forblev humøret højt. Vi SKULLE på byvandring, se Colosseum, Forum Romanum, Pantheon samt resten af Rom. Regnen kunne ikke holde os tilbage.

Efter dagens oplevelsesrige timer var talte, åbnede Rom dørene for restauranterne, der nu skulle indtages af 2.d. De romerske specialiteter og delikatesser skulle afprøves med nysgerrig appetit efter maden og livet. Onsdag morgen, da vi som sædvalgvis mødtes ved Termini med en café latte i den ene hånd og en croissant i den anden, tittede solen endelig frem. Denne dag skulle stå i det katolske tegn. Med solbrillerne på plads fik vi set den storslåede Petersplads, den imponerende Peterskirke og den strålende udsigt fra kuplen. En ekstraordinær stor oplevelse var det, at vi fik set Peters grav i den underjordiske nekropolis.

Rom viste sig fra sin bedste side torsdag, hvor solen atter lyste Roms gader op. Endnu en perfekt dag med smukke Villa Borghese på programmet. Dagen var fyldt med kontraster. Vi besøgte den klassiske kunst i Galleria Borghese med Berninis barokke mesterværker, der stod i skærende kontrast til den moderne avantgardekunst på det moderne kunstmuseum Gallaria Nazionale D’Arte Moderna. Herefter slentrede vi gennem den underskønne og solbeskinnede park, hvor de nyudsprungne og duftende kirsebærtræer bebudede, at foråret var ankommet.

Nu var vores dage i Rom ved at være talte, og vi blev sluppet fri ved den spanske trappe, hvor vi nød vores sidste fulde dag med frokost under den lune sol. Aftenen stod på antipasta misto med hele 2.d samlet og russisk talerkunst med patos i lange baner. Vi sluttede vores studietur af på den bedst tænkelige måde. Men selvfølgelig kunne man ikke sige farvel til Rom uden at have set Vatikanmuseet. En time før bussen kørte til lufthavnen, skyndte vi os at se Det Sixtinske Kapel med Michelangelos Adams skabelse og Rafaels Skolen i Athen. Med dette på plads kunne vi tage hjem med god samvittighed og solidt mætte af oplevelser.

Med en god balance mellem det sociale og det faglige fik vores lærere, Henrik Ledertoug og Sune Berthelsen, brygget en fantastik studietur sammen. På små 6 dage fik vi oplevet de ting, som man SKAL se i Rom, og vi blev som klasse rystet utrolig godt sammen. Alt i alt en tur vi sent vil glemme.