Pludselig gjorde det rigtig ondt

Mia og Frederik på testcyklen i sportklinikken AimHigh

Mie og Frederik fra hhv. 2.w og 3.y besøgte kort før vinterferien sportsklinikken AimHigh i Charlottenlund sammen med ca. 15 andre deltagere. Her blev de under kyndigt opsyn testet for deres absolutte maksimale ydeevne på en watt-cykel med henblik på fastsættelse af en række fysiologiske værdier.

Besøget var en del af et NAGademy-forløb med titlen ”Træn Smart”. Forløbet har haft til formål at tilbyde elever noget ekstra teoretisk viden og nogle ekstra praktiske anvisninger til, hvordan man i sin daglige træning kan optimere kroppens ydeevne. Det lyder som noget elitesport-noget, men det var det slet ikke.

”Jeg er bare en normal motionist, så kursets vægt på helt dagligdags ting som kost, mental tilgang samt vigtigheden af personlige metoder fandt jeg enormt tiltrækkende,” fortæller Frederik om sin baggrund for at tilmelde sig.

Mies motivation er meget den samme. ”Jeg dyrker ikke konkurrencesport, men løber og går i fitness,” siger hun. ”Det har bare været spændende sådan på en fokuseret måde at blive bevidst om, hvad man egentlig gør til dagligt.”

Et NAGademy-forløb foregår hvert semester efter skoletid, som regel hver anden onsdag. Det er NAG’s egne undervisere, som gennemfører forløbene, men der er som regel udefra kommende gæsteforelæsere. Træn Smart-forløbet begyndte i midten af januar og slutter med gæsteforelæsning og diplomoverrækkelse her i slutningen af februar.

NAGademy er en del af NAG’s talentudvikling og en del af de mange muligheder, der tilbydes alle ud over det daglige skema.

Se mere om NAGademy og  NAG’s talentudvikling HER