NAGFadder: Det vi gør sammen

Marie Hecht fra PlanBørnefonden (i midten) sammen med Anne-Louise Ryhl og Ole Secher Knudsen fra MAC-udvalget ved Faddervæggen i Agoraen

Siden 2014 har MAC (Make A Change)-udvalget haft et samarbejde med PlanBørnefonden i form af en årlig indsamling til et Fadderbarn for hver klasse på NAG. Sidste år samlede eleverne på én dag 213.000 kroner ind. Den slags beløb rækker til mere end elevernes 44 Fadderbørn. Overskuddet er foreløbigt også gået til opførelse og renovering af en hel skole for et lille samfund i Kenya.

I år er indsamlingsdagen tirsdag d. 4. september, en skoledag uden skema, men med fælles forventing om at dagen bruges til på den ene eller anden måde at rejse penge til klassens Fadderbarn.

Som en del af forberedelserne til indsamlingsdagen havde MAC-udvalget i dag besøg af Marie Hecht fra PlanBørnefonden. Marie kunne bl.a. fortælle, at de nye skolebygninger (se video her på forsiden af nagym.dk) netop var blevet officielt indviet mandag d. 27. august til stor glæde for lokalsamfundet og ikke mindst eleverne, der ikke længere skal sidde på et betongulv og blive angrebet af skadelige insekter.

Marie Hecht og MAC-udvalget talte også om mulige fremtidige støtte-projekter samt om efterspillet til indsamlingen. Udvalget afholder en café på skolen fredag d. 14. september, hvor beløbet vil blive offentliggjort.

NAGFadderbørn er elev-drevet med fuld opbakning fra skolen som en del af skolens kerneværdi om fællesskab og ansvar.