NAGadeløb 2017

En rektor og fem udfordrere. Fra venstre: Alexander (3.g), Niels, Victor (2.g), Martin (3.g), Andreas Carlsen og Aksel (3.g)

Direkte reportage skrevet af Nikoline og Mathilde Secher 3.f:

Fredag d. 22. september 2017 løber de mange elever fra Nærum Gymnasium de frygtede 5 kilometer gennem Nærum. Mange 3. g’ere er klædt ud som babyer, håndværkere, cirkusartister og mange andre ting. 2. u står som sædvanligt for at opvarme resten af skolen. Stemningen er i top, og hele skolen er klar til at løbe de 5 kilometer i den strålende sol. Som altid starter rektor sammen med andre lærer, sponsorer og de elever som ønsker at udfordre Niels. Formår en af de hurtige eleverne at slå rektor, har han udlovet flødeboller til hele skolen.

Løbet, som også bliver kaldt NAGade, dækkes fra diverse vinkler. Både droner og kamerafolk står klar ved slut til at fange de sidste svedige øjeblikke.

Løbet skydes i gang. Et par enkelte 2. g’ere gemmer sig blandt de ivrige 3. g’ere, der klassevis gør sig klar til at løbe. Efter blot 16 minutter kommer den hurtigtløbende Andreas Carlsen i mål. Et par sekunder efter kommer rektor i mål, hurtigt efterfulgt af de første elever. Efter målstregen smider de sig straks på det kolde græs, hvorefter et kæmpe smil breder sig på deres læber. Lettelsen af at de 5 kilometer, man siden skolestart har trænet op til, endelig er ovre, stråler ud af de glade gymnasieelever. Når de løbende lige har fået pusten tilbage, skynder de sig over til de to små badebassiner med frugt, som sund skole har sørget.

Klokken nærmer sig 13:30, og mange af eleverne er allerede i mål. På nuværende tidspunkt er der tvivl om, Niels’ tid er blevet slået, og forvirring pryder de mange flødebolleglade elevers ansigter. Rygterne går om, at fem elever skulle have fået en hurtigere tid end Niels.

Klokken er nu lidt over halv to, og vi har netop fået en bekræftelse på, at ingen af eleverne har slået Niels’ tid. Den endnu ubesejrede rektor, formår igen i år at leve op til sit ry.

Redaktionel tilføjelse:
Idrætslærer Andreas Carlsen fik dagens bedste tid på 15:56
Niels kom ind i tiden 16:24 med den nærmeste elev-udfordrer Alexander fra 3.g kun 12 sekunder senere i tiden 16:36
Bedste pige på de 5 km blev Emile fra 1.g i tiden 19:46