Interaktiv lærebog i kinesisk

Charlotte Kehlet underviser i kinesisk sprog på NAG og er ved at lægge sidste hånd på en interaktiv lærebog. Og der er særlige ting ved kinesisk, som gør et I-format til et vigtig hjælpemiddel.

"Især i forhold til kinesisk udtale, som vi traditionelt regner for svær at lære, er det smart med en I-bog, hvor man kan høre tekster læst op og se videoer med naturligt talesprog," fortæller Charlotte.

I-bogens multimedie-indhold omfatter introduktioner til Kinas kultur og samfund, så forståelsen af sproget knyttes til en forståelse af det samfund, hvor det bliver talt. Derfor kan den også benyttes af sprogdelen i et andet valgfag på NAG: Kinesiske Områdestudier. 

Charlotte har erfaring med undervisning i kinesisk sprog i mange sammenhænge, men I-bogen er baseret på hendes erfaring med undervisningen på NAG og er rettet mod samme niveau. I-bogen er den første i faget og skal derfor testest grundigt.

"Jeg regner med at tage den i brug på test-basis her på NAG fra skolestart 2014," siger Charlotte.

På NAG er kinesisk sprog et tre-årigt A-niveau, der vælges som 2. fremmedsprog. Kinesiske områdestudier er et 1-årigt valgfag på C-niveau.