I krig og fred for Danmark

3.k samfundsfag sammen med tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup på Christiansborg

Af Frederik Loumann Andersen, 3.k

Vi var onsdag den 16/11 på samf ekskursion i København. Vi mødtes foran Christiansborg, hvor vi skulle ind og mødes med tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup i Folketinget. Indledningsvist fortalte Nick Hækkerup om nogen af de skrækkelige oplevelser, han som daværende forsvarsminister havde gjort sig under krigen i Afghanistan.

Derefter åbnede han op for spørgsmål, hvor der blev stillede spørgsmål om alt fra Danmarks indtræden i Afghanistan, til hvordan det, at Trump er blevet USA's næste præsident, påvirker Danmark og dansk udenrigspolitik.

Efter mødet med Nick Hækkerup lavede vi i små grupper et Voxplot, med udgangspunkt i en artikel om Danmarks bidrag til kampen mod terror (islamisk stat i Syrien).

Sidst på dagen mødtes vi med en dame fra Udenrigsministeriet, som holdt et foredrag om, hvordan man stadig den dag i dag er aktiv i Afghanistan, hvad Danmark har gjort med henblik på at etablere et stabilt demokratisk styre, og hvad Danmark fremadrettet kan gøre for at sikre stabilitet og et demokratisk styre i Afghanistan.