En tur i rummet med NAG?

Den internationale Rumstation, ISS, har tidligere haft besøg af software udviklet på NAG

NAGademy udbyder her i efteråret et kursus i programmering med betegnelse "Mission Space Lap". Det lyder nørdet, men det er det faktisk ikke ifølge underviser Rune Klarskov Jensen:

"Man behøver bestemt ikke være den store programmeringsekspert," siger Rune om kurset. "Indgangsdøren er bred, og der er højt til loftet".

Forløbet begynder d. 26. september over otte gange frem til februar efter skoletid kl. 15.45-17.15. NAGademy er NAG's eget akademi, som hvert semester udbyder et kursus med et specialområde for elever, som ønsker at gøre en ekstra indsats på et område, som interesserer dem.

NAGademy-kurset er en del af en programmeringskonurrence, der afholdes af Den Europæiske Rumorganisation (ESA). Deltagerne laver små programmer, som kan køre på maskiner på Den Internationale Rumstation, ISS (se billede).

Forløbet har før været afholdt i valgfaget informationsteknologi. Her blev en gruppe fra NAG udvalgt af ESA til at få deres software sendt ud i rummer til ISS. Læs artikel i Rudersdal Avis HER