Årets Forskerspire på NAG

Emil Lorenzen fra 3.u bruger muligheden for at prøve sig selv af som forsker

”Jeg vil gerne gøre en opdagelse, som har en stor betydning for behandlingen af epilepsi patienter, som vil hjælpe til en anfaldsfri hverdag,” fortæller Emil Lorenzen fra 3u. Emil deltager i KU's forskerspirer projekt, hvor han kan udforske felter i en konkurrence imod forskerspirer fra resten af landet.

Emil har altid været glad for biologi og kemi og så muligheden for at lære forksermiljøet at kende indefra. Interessen for epilepsi kom, da Emil begyndte at Google og så hvor lidt man egentlig vidste om sygdommen. ”jeg kunne ikke finde ret meget om, hvorfor sygdommen opstod og derfor måtte dette felt være oplagt at undersøge”.

Emil er fuld gang med sin forskning og er meget forhåbningsfuld. Han forventer at se en nedsat koncentration af bestemte nerveceller i den af hjernen, som er specifik for en bestemt form for epilepsi i hans opgave. ”Det er ligesom er at lægge puslespil. Det gælder om at finde den sidste brik,” sige han forventningsfuldt om sit arbejde.

Projekt Forskerspirer er et årligt tilbud til alle gymnasieelever i 2.g, der har en forsker i maven, og som brænder for en idé, de gerne vil udforske. Se mere HER