Ministertræf på Nærum Gymnasium

Billede i galleri. Klik for at åbne

Nærum Gymnasiums elever debatterede fredag eftermiddag udenrigspolitik med tre politiske kapaciteter, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard og forhenværende forsvarsminister, handelsminister og europaminister og sundhedsminister Nick Hækkerup stillede op til politisk debat.

Med 500 engagerede gymnasieelever som deltagere var rammen sat til en debat af høj kvalitet, og emnet var dansk forsvars-, udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Det prominente besøg af de tre politikere sikrede, at indsigt og energi i salen var højt, og en af eleverne sagde efter besøget:

"Det er super, at Nærum Gymnasium kan få besøg af så store politikere. Det åbner verden for én - og det er noget af det gode ved at gå i gymnasiet"

Tilsvarende roste de tre gæster eleverne for gode spørgsmål. Som Claus Hjort Pedersen sagde til rektor Niels Hjølund Pedersen efter debatten: "Tillykke med de elever, I har her på Nærum Gymnasium".

Også rektoren var glad for besøget og arrangementet i det hele taget.

"Det er del af den demokratiske dannelse at indgå i debatter. Derfor er et arrangement som det i dag vigtigt. I en verden af fake news og hurtige nyheder er dialog med politikerne den fordybelse i stoffet, der danner fremtidens unge. Jeg bliver så glad som rektor i dag. At se eleverne i engageret dialog med tre ministre er gennemført meningsfuldt".

Eleverne var ifølge rektoren godt forberedte på besøget og viste, at vidensniveauet og engagementet blandt Nærum Gymnasiums elever er højt. Det gav en levende debat, som blandt andet handlede om en ny verdensorden med Trump og Putin, om klimaproblemer, handelskrig og Kinas rolle på den internationale scene. De tre politikere var med til at gøre salen klogere på Danmarks ageren i dette komplekse udenrigs- og sikkerhedspolitiske landskab.

<iframe allowfullscreen frameborder="0" height="460" src="https://www.youtube.com/embed/7DbIhsCyJkg?rel=0" width="818"></iframe>

 

https://sn.dk/Rudersdal/SE-BILLEDERNE-Politiske-kapaciteter-til-debat-paa-gymnasium/artikel/827866

https://www.e-pages.dk/rudersdalavis/1108/