Dagbog fra Azerbaijan dag 1

Billede i galleri. Klik for at åbne

Byvandring i Baku. Her med udsigt til de højeste skyskrabere "Flame Towers".

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Linnea, Andrea, Mathilde og Julie, 2a

Studieturen startede ikke ud som forventet, kaos og nær missede fly, men dog kom vi til Azerbaijan tidligt søndag morgen. 28 spændte elever, klar til byvandring stod på bussen til Baku, med en elev mindre, en kuffert mindre, et pas mindre og en jakke mindre. Det gik jo godt…

Trods de spændte kroppe der gerne ville se byen, blev det til en formiddagslur på hotellet før Baku skulle udforskes. 5 elever kunne ikke vente og gik i stedet selv på eventyr i det nærliggende kvarter. Her fandt vi stor forskel på bygningerne, nogle lignede paladser, hvor andre så halvfærdige og forladte ud. Klokken var 8 så der var ikke mange mennesker at se på gaden, med vi fandt dog nogle lokale og spurgte dem: “coffee?”, de ledte os til en super hyggelig cafe hvor tyrkisk kaffe blev prøvet, hvilket ikke kan anbefales:)

12:30 skulle hele klassen mødes til en vild taxatur der gik ind til centrum hvor vi skulle på byvandring. På byvandringen så vi, Flame towers, Muhammed moskeen, Maiden towers, Strandpromenaden, Den gamle by, Shirvan Shahs Paladset, tæppe museet, Alley of honor og shoppinggaden bestående af hyggelige lokale butikker blandet med de internationale mærker.

Frokost blev spist i Den gamle by, og bagefter gik turen til danse lokalerne, hvor vi blev undervist i azerbaijansk nationaldans. Dette var noget anderledes og en meget sjov oplevelse.

Mørket faldt på og byvandringen fortsatte en smule. Til sidst fik vi fri og var nu på fri fod i Baku. Vi skulle finde mad og derefter finde hjem på hotellet. Maden blev spist i små grupper rundt i Baku og vi mødtes alle til fælles ‘Pyjamasparty’ for at fejre den første aften i Azerbaijan. Aftenen blev dog stoppet af nogle sure russere og vi gik alle i seng.