Ungdommens Folkemøde

Billede i galleri. Klik for at åbne

Anna Lucca Hviid fra 2.d til Ungdommens Folkemøde i Valbyparken

Alle 2.g klasser deltog sammen med NAG's undervisere i samfundsfag i Ungdommens Folkemøde torsdag d. 6. september i Valbyparken.

De 14 klasser var spredt ud over en bred vifte af forskellige workshops med emner specielt rettet mod aldersgruppen. Og sammen med 2.d deltog Anna Lucca Hviid  i et dilemmaspil hos Europa-Parlamentet.

Spillet gik ud på, at alle eleverne blev tildelt en rolle som skulle forsvare et bestemt synspunkt inden for deleøkonomi, såsom EU-kommissærer, skattevæsenet, fagforeninger, virksomheder og politiske grupper. Anna havde stor glæde af besøget hos Europa-Parlamentet:

"Det er meget godt, at man selv får lov til at engagere sig og have en holdning. Deleøkonomi er ikke noget, jeg har taget stilling til før. Men jeg ved helt klart mere om det nu," fortæller Anna.

Workshoppen fik også Anna til at gøre sig overvejelser før valget til Europa-Parlamentet til næste maj, hvor hun netop kan stemme for første gang:

"Det er helt klart vigtigt at stemme, så man ikke bare går rundt og har en mening om tingene uden at gennemføre det. Man skal bruge sin stemme," siger hun.