Dagbog fra Azerbaijan dag 2

Billede i galleri. Klik for at åbne

Eleverne har her vovet sig ud i den traditionelle dans med de lokale gæster.

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Christian, August, Jonathan og Jacob M, 2a

Dag 2 lagde ud med en længere gåtur med kurs mod European Azerbaijan School. Vi gik det meste af vejen, men fik også en tur i tætpakket metro, hvor luften var tæt. Da vi kom ud af metroen fortsatte ruten stejlt opad i form af en del trapper. Efter en kort og tiltrængt vandpause hos en lille købmand, ankom vi til skolen. Vi blev mødt af en smilende lærer, der gav en kort rundvisning på skolen, inden den stod på oplæg fra henholdsvis os og eleverne fra skolen. 

Eleverne på skolen fortalte om deres hverdag, sociale liv og skolegang. De fortalte bl.a. om frivilligt arbejde, sport og eksamener. Herefter tog vi ordet og fortalte om en hverdag på Nærum Gymnasium, samt hvad en dansk gymnasieelev laver i fritiden. Da oplæggene var færdige blev der serveret te og søde sager, der skulle føre til samtale mellem os og eleverne. På forhånd havde vi fået at vide, at vi skulle have en souvenir med til dem, som symboliserede noget dansk. Her blev medtaget alt fra lakridsfisk til magnetvikinger. De havde også små ting med til os såsom Baku-krus, glaskugler og lokalt slik. 

Efter besøget på skolen gik turen til EU’s ambassade i Baku. Da vi ankom blev vi mødt af nogle sikkerhedsvagter, hvor de konfiskerede vores mobiler og tjekkede os, før vi kunne møde EU ambassadøren. Ambassadøren fortalte os om, hvad hans arbejde gik ud på og om Azerbaijans forhold til både EU og nabolandene. 

Så blev til tid til at lave bysociologisk feltarbejde rundt omkring i Baku, og dernæst dagens sidste punkt som var klassemiddagen. Vi skulle spise et sted, der lavede azerbaijansk mad. Da vi kom til spisestedet stod to store borde dækket med en masse mad, vi aldrig havde set før. Det var utrolig spændende at smage de nye retter. Nogle af dem smagte virkelig godt, andre knap så godt. Middagen var virkelig hyggelig, og den endte i traditionel dans med de lokale gæster.