Forår i Paris

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Fire dage i april tog 3.g Fransk A til Paris ”“ kærlighedens by. Og det var nemt at forelske sig i Paris, for her havde foråret for alvor slået rødder, og der var både lysegrønt græs og udsprungne blomster.

Første dag besøgte vi Nærums venskabsskole, Le Lycée Buffon, der ligger i Paris”™ 15. arrondissement sydvest for Seinen. Her fik vi en rundvisning på skolen og sad med til en filosofisk snak i en fransktime, hvor der ikke blev diskuteret Herman Bang eller Ludvig Holberg, men Baudelaire, Hugo og Proust. Her mødte vi også vores franske værter og værtinder, som vi hver især boede hos de næste tre dage.

Resten af dagen gik med at indstille tungen til det franske med værterne og deres familier. Man opdager hurtigt, at der er langt fra gymnasiets tekstanalyser til at kunne begå sig i hverdagssituationer i Frankrig ”“ sprogligt, men selvfølgelig også kulturelt. Det ledte blandt andet til et par spændende men højst akavede hilsesituationer, når vi danskere rakte hånden frem til hilsen, men nær slog den ind i maven på en franskmand, der havde strakt sig frem for at give to kindkys.

Den obligatoriske sightseeing, som aldrig rigtig ender i Paris, blev selvfølgelig også klaret. Bl.a. sejlede vi bådtur på Seinen og så Louvre, Eiffeltårnet, Notre Dame og Montmartre. Ved Sacre Coeur var et par af drengene blevet så integreret, at de skiftede til baret og parisisk t-shirt, og de var så populære, at selv kinesiske turister skulle have et par billeder af dem med hjem!

Selvfølgelig blev der også tid til adskillige kopper café crème på parisiske caféer, og til shopping og almindelig slentren på gaden med vores franske værter. De var alle rigtig søde og gode til at tage os med rundt, og der er ingen tvivl om, at de fire dage i Frankrig har været de mest lærerige, vi endnu har haft på Fransk A. Vi måtte sige farvel med stor utilfredshed, og vi håber at eleverne fra Le Lycée Buffon bliver modtaget lige så varmt her på Nærum, når de til efteråret kommer og besøger elever fra 2.g i Danmark. 

 Nana Rosthof Larsen, 3.b