Vild med dans og blomster

Billede i galleri. Klik for at åbne

Artin omkranset af Tanja og Tine fra mild.dk, som var en del af dommerpanelet den mandag i Ellipsen

Artin Nasseri Hodanloo gik tirsdag aften på scenen i Agoraen i den krævende rolle som stjerneadvokaten Billy Flynn i musicalen Chicago, én af de mest glamorøst opsatte Musicals på NAG nogensinde. Men aftenen før, mandag d. 29. oktober, deltog han i iværksætterfinalen i Startup-Akademiet i Ellipsen. Og vandt.

Start-up Akademiet er et ugentligt forløb over to måneder efter skoletid for unge håbefulde iværksættere, der arrangeres af Ung i Rudersdal med deltagere fra Birkerød Gymnasium og NAG. Hver mandag har akademiet haft besøg af enten en kendt iværksætter eller folk med særlig relevant erfaring inden for forretningsmodeller, ledelse, sociale medier og finansiering. På den måde har deltagerne fået input fra alle iværksætter-vinkler og meget forskellige sparringsmuligheder på deres egne opstartsprojekter.

"Jeg har altid gået med en iværksætterdrøm i maven og har haft hovedet fuld af ideer," fortæller Artin, hvorfor det ikke var tilfældigt, at han i sin tid valgte en studieretning med erhvervsøkonomi. Da han fik muligheden for at detage i forløbet, var han da heller ikke i tvivl, selv om han omtrent samtidigt begyndte den lange vej til tirsdagens præmiere på Chicago.

Mandagens vinderprojekt, som Artin var alene om, er ideen om en webshop, der sælger restpartier af blomster for ca. halv pris på abonnementbasis. Der er altså tale om de blomster, der bliver til overs, som så sælges for at undgå blomsterspild, i sig selv en del af projektes bæredygtighed sammen med miljøvenlig indpakning og genbrug af vandingsressourcer.

Det var især ideens gennemførte bæredygtighed, som var medvirkende til førsteprisen, ét års mentorforløb hos en "etableret" iværksætter. Men også Artins pitch (salgspræsentation) i finalen var medvirkende. Og det at performe er lige noget for Artin. Han er Team Danmark elev og elite sportsdanser i latindanse.

"Det falder mig naturligt at performe foran et publikum," siger han og understreger, at forløbet også har lært ham ikke så få tricks på den front. Han er nu 100 % sikker på, at projektet vil blive realiseret.

Så den mandag og tirsdag gik det hele op for Artin. Han høstede bifald og blomster for sit iværksætterprojekt og for sin blændende præmiere som syngende og dansende advokat i Chicago. Hertil kommer hans almindelige dansetræning samt at han selv underviser i dans.

"Når jeg kigger tilbage på de sidste to måneder, er det lidt vildt, at det kunne lade sig gøre," reflekterer Artin i en stille stund. "Stor tak til Sebastian (NAG musik-underviser og instruktør på Chicago: red) fordi han hjalp mig med at holde tungen lige i munden og få prioriteterne på plads."