Master class om ”™det indre liv”™ med professionel skuespiller

Billede i galleri. Klik for at åbne

Gerard (th.) instruerer William og Theo, 1u

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Der var koncentration, nærvær og engagement i klasselokalet, da skuespiller Gerard Carey Bidstrup underviste de tre dramatik-hold på NAG i ”™det indre liv”™ i forbindelse med iscenesættelsen af deres afsluttende projekter.

Med Gerards egne ord så handler ”™det indre liv”™ blandt andet om; ”At lytte ”¦ virkelig lytte. Kig på hinanden. Giv den anden et kompliment. Hvad gør det ved dig? Det samme skal ligge i replikken”.

Efterfølgende skrev eleverne logbog om Gerards gæstevisit og feedback ”“ her er et par eksempler:

Kristian, 1c:
” En utrolig fed dag, han lærte os meget om kemien mellem karaktererne samt deres ageren overfor hinanden.
En super fed øvelse hvor vi skulle stirre hinanden i øjnene. Imens vi så hinanden i øjnene skulle vi give hinanden komplimenter, eller sige noget der falder en ind. Øvelsen praktiserede træningen i at spille med hjertet og ikke hjernen. Begyndte man at tænke under øvelsen ville Gerard spotte det og sig ”Om igen!”. For mange var det en øvelse der ”brød isen” og gjorde en klar og frisk på at lære. Samt en indsigt i hvordan man optimalt spiller sammen med hinanden."

Victoria 1z, Stine 1c, Anne Katrine 1w og Josefine 1w:
”Vi fik meget brugbar feedback! Vi havde selv gået til stykket med en naturalistisk tankegang, hvilket gjorde at vi selvfølgelig havde øvet det hele, som noget man kunne se i hverdagen. Da han tænkte på stykket som teatralsk, var det en øjenåbner for os, og det inspirerede os til selv at udvikle videre. Vi har fået en masse ud af at have ham på besøg, han havde hele tiden en ny idé og så var det da også super hyggeligt.”

Anne Kathrine 1c, Cecilie 1c, Mette 1w, Anders 1c:
”Til dette modul skulle vi øve de replikker hver mand skulle fremføre i den scene, som vi ville vise for skuespiller Gerard Carey Bidstrup. Til start samlede Gerard os for at lave slags opvarmning. Vi skulle lytte efter diverse ting, han nævnte for os."