3.d vinder 10.000 kroner

Billede i galleri. Klik for at åbne

Casper har sikret 3.d en vild studenterfest

Casper Joachim Madsen fra 3.d har vundet 10.000 kroner til sin klasse for et digt på 16 linjer skrevet på 15 minutter. Det svarer til en timeløn på ca. 40.000 eller 625 kroner pr. linje. Digtet er til og med originalt for dets emne. Det handler om vold. Og Medina elsker det. Hvem siger, dansk-faget er kedeligt?

Klassens underviser i dansk, Susanne Leschly, havde gjort tekst-konkurrencen om kærestevold udskrevet af Det Kriminalpræventive Råd til en del af undervisningen i form af en skriftlig aflevering. "Pludselig havde jeg kort tid og så skrev jeg digtet på et kvarters tid," fortæller Casper. Forud var dog gået en del tankevirksomhed. Casper var aldrig i tvivl om, at digtet skulle skrives fra overgrebsmandens synspunkt, hvilket netop giver det en uhyggelig og gennemtrængende tone. Den stringente struktur, der fremhæver fortællerens aggression, kom af sig selv under skrivningen, fortæller Casper.

Ved overrækkelse af prisen til Casper og 3.d sagde Undervisningsminister Ellen Trane Nørby: "Nærum Gymnasium vinder, fordi eleverne med enkle ord rammer præcist der, hvor kærestevold gør ondt. Digtet viser, hvor skadeligt og usundt et forhold kan blive, hvis jalousi og kontrol får lov til at vokse." Medina overrakte prisen, men Casper var på NAG skiskole i Norge, så han sendte i bedste Oscar-stil en video, hvor han læste digtet op.

3.d er i den syvende himmel. Det er ikke helt besluttet endnu, fortæller Casper, men de 10.000 skal bruges i forbindelse med de kommende studenterfester. Du kan læse Caspers digt herunder:

Jalousi

Jeg er nødt til det
Jeg har en trang til at vide hvad hun laver
Jeg har ret til at læse hendes beskeder
Jeg stoler ikke på hende

Hvis hun ikke modsiger mig sker der ikke noget
Hvis hun taler sandt har hun intet at skjule
Hvis hun lader mig gøre hvad jeg er nødt til bliver jeg ikke sur
Hvis hun ikke svarer igen slår jeg ikke

Det er lige så meget hendes skyld ”“ man er to i forholdet
Det er hende som ikke vil mig nok
Det er pga. hendes uklare svar og pludselige aftaler
Det er hende der ikke fortæller mig nok

Hun startede problemet
Hun er skylden til det
Hun er selv ude om det
Hun fortjener det