NAGMUN 2019 - storpolitik på NAG

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Ramus Bülow-Lehnsby, 3w

Torsdag den 21. februar 2019 holdt Nærum Gymnasium dets første NAGMUN, som står for Nærum Gymnasium Model United Nations. I al sin enkelthed har NAGMUN ligesom andre MUNs til formål at simulere processerne i FN for at give deltagerne et indblik i, hvad en verdensorganisation som FN laver.

Jeg deltog selv i NAGMUN som Canadas repræsentant. Dette krævede en del oplæsning om flere nationers politik og var på denne måde en lærerig proces. På dagen mødte vi op i gymnasiets auditorium, hvor alle de repræsenterede landes flag og navneskilte var opstillet på hver sin plads. Vi tog plads, hvorefter det obligatoriske tjek af korrekt påklædning blev gennemgået for hvert land; dels for realismen og dels for underholdningen. Derefter kunne dagen begynde!

For at lære om kutymen lagde vi ud med at diskutere, hvorvidt ananas hørte til på pizza ud fra vores eget lands synspunkt. Efter en selvfølgelig oprevet debat kunne vi gå rigtigt i gang. Jeg skulle som repræsentant for Canada fremstille en resolution om politisk misinformation, som blev udgangspunktet for de næste tre timers debat. Ydermere debatterede vi menneskerettighederne ift. forsamlingsretten, som i visse nationer var blevet krænket. Til sidst diskuterede vi et kriseemne, som viste sig at være en pandemi, som vi som FN skulle forholde os til.

Dagen var sjov og lærerig, og vores ”chairs” Albert og Sophie havde gjort et godt stykke arbejde. Min anbefaling til Nærum Gymnasium er, at I skal prøve at få et lignende arrangement op og stå næste år eller få sendt nogle elever afsted til BIGMUN.

 

” NAGMUN har været en lærerig oplevelse for både mig selv og forhåbentlig også de involverede elever. Jeg har lært nogle nye søde elever at kende og har udviklet mig fagligt ift. FN og det at skulle forholde sig til andres holdninger. Det var selvfølgelig svært: man skal vide meget om den nation, man repræsenterer, for at give nogle kvalificerede og plausible indtryk af landet. Alt i alt er jeg glad for, at jeg deltog, da jeg mener, det vil gavne mig i min fremtid.”

/Isabel Høy Stevenson

 

”NAGMUN var en virkelig interessant oplevelse at være med i. Det var på samme tid en yderst detaljeret simulering af et ægte FN-møde, samt en letsindet og underholdende dag med småkager og højt humør. Vi udarbejdede sammen - eller prøvede i hvert fald at få udarbejdet - 3 resolutioner om diverse emner, fra propaganda og ”fake news” til retten til forsamling og ananas på pizza. Udover disse særdeles vigtige emner skulle vi også forholde os til en hemmelig krisesituation, der viste sig at være en global epidemi. Hele vejen igennem skulle vi overholde den rette FN-procedure med de korrekte formaliter, hvorved det blev en meget autentisk proces. Alt i alt må jeg sige, at det var en spændende og lærerig oplevelse. Man føler, at man har fået en bedre forståelse for FN, både hvordan det internationale samarbejdet fungerer, samt hvorfor det ofte ikke gør.”

/Tristan Søbye Rapp