Forår i Firenze

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Olivia Schomburg og Josefine Dovey, 2d

Måneders planlægning samt spænding blev for alvor sat på prøve i 2.d, da vores fly efter en dramatisk flyvetur måtte omdirigeres fra Firenze til Pisa. Kaos og forvirring blev hurtigt forvandlet til gejst og beundring, da vi kørte gennem det smukke toscanske landskab langs Arnofloden for at nå vores egentlige destination. Klokken blev 20 før vi endelig nåede frem til vores hotel, og nu stod den på lækker italiensk mad, som vi alle havde glædet os til. Hele klassen var klar til gymnasietidens bedste og lærerigeste tur.

Udover at være renæssancens by byder Firenze på et hav af andre oplevelser. Museumsbesøg og kulturelle seværdigheder bliver krydret af en by fuld af liv og glæde. Gaderne sprudler af den italienske stemning, som er fuldstændig usammenlignelig med andre af verdens storbyer. Firenze er en af historiens store kunstnerbyer. Her har kunstnere som Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo og Benvenuto Cellini sat deres præg på byen og herfra har de inspireret resten af Europa. Især marmorstatuen af kong David, der i 1504 stod færdig, og som var Michelangelos kunstneriske startskud, bevidnede byen som en af de mest selvbevidste og indflydelsesrige. Det er netop hvad Davidstatuen symboliserer; Firenze som en magtfuld by trods den relativt lille størrelse. Historien om den lille men kvikke David, der formåede at vinde den ellers tilsyneladende umulige kamp mod kæmpen, Goliat.

Vi havde vejret med os hele ugen; uden regn og nogle dage med høj sol. Det gjorde det endnu mere autentisk at sidde på de chamerende italienske cafeer og opleve italienernes betagende livsstil. Fredag besøgte vi Firenzes madmarked “Mercato Centrale” med italienske specialiteter, hvor man kunne få lækker frokost og købe friske råvare med hjem.

Takket være Ole Reiter og Sune Berthelsens entusiasme og engagement i turen, fik vi også lov til at opleve Venedig. Med vind i håret og solen i øjnene sejlede vi ned ad Canal Grande og lod os fare vild i de mange små gyder og kanaler.

Der blev holdt afslutningsmiddag for hele 2.d, for at fejre, ikke blot en skøn uge, men også vores nu endnu tættere bånd til hinanden. Det var en hyggelig aften hvor hele klassen var sammen, og hvor den senere stod på karaoke med Sune og Ole.

Endnu engang mange tak til Ole Reiter og Sune Berthelsen for en mindeværdig studietur vi sent vil glemme. Denne tur har været med til at ryste 2.d sammen, og det har gjort meget for fællesskabet. Alt hvad Sune og Ole har været med til at give os betyder meget for hele 2.d.