Unge Forskere fra NAG

Fra venstre: Magnus, Jonathan og Mads i Forum til Finalen på Unge Forskere 2016

Sammen med Magnus Kindberg fra Bagsværd Kostskole deltog Jonathan Schouenborg og Mads Lassen, begge fra 3.x, for nylig i Unge Forskere Finale i Forum. Jonathan og Mads deltog med et projekt om nano-medicin til hjernelidelser, som også var deres eksamensprojekt i Science Talenter. De to har gennem NAG været elever på Science Talenter siden 1.g og deltaget i en række Science Camps gennem årene.

Finalen bestod bl.a. i flere timers oplæg og præsentationer for læger, undervisere og forskere fra juryen, der skulle bedømme de forskelige projekter. Men heldigvis kunne de dele opgaverne: "Vi var jo tre på projekter, mens andre var alene, men det var nogle lange og mentalt krævende dage," fortæller Mads om de tre dage, finalen varede.

Projektet var først igennem en semi-finale, hvorefter der var træningscamps til at forbedre projektet til selve finalen. Her var de sammen med mange kendte ansigter fra de næste tre år i Science Talenter. Og netop de mange erfaringer fra Science Talenter og finalen har været er fantastisk at have med sig i baggagen: "Jeg er blevet bekendt med at omgås eksperter og ved nu, hvordan man virkelig kan få glæde af deres viden," siger Jonathan, der også har fået boosted sin egen selvtillid: "Man får jo virkelig troen på sig selv, når en forsker fra et universitet står der og spørger om jeg ikke vil komme hen til ham og læse videre."