3.g sprogrejse til Madrid

Af Nicklas Krogh, 3.u

Sprogrejsen til Madrid 2016 var noget helt særligt — og det af flere årsager. På kun få dage nåede vi at opleve helt ufatteligt meget. Dagen bestod af spanskundervisning på en sprogskole i centrum fra 9:00-12:30 med 30 minutters pause. Herefter var resten af dagen sammensat af diverse seværdigheder og gruppeopgaver rundt omkring i Madrid.

Sprogskolen var meget godt struktureret, og de fire daglige lektioners sprogundervisning kombineret med muligheden for at begive sig ud på en masse spændende i løbet af den tid, man havde fri, åbnede op for en hel ny forståelse af sproget — nu var vi pludselig placeret midt i det. Ydermere boede vi jo alle 59 spanskelever fra de 3 spanskhold hos spanske familier, og i mit tilfælde bestod værtsfamilien af en ”señora” og hendes voksne barn, der udelukkende talte spansk — med andre ord blev vi altså udfordret rent sprogligt lige fra morgenstunden af.
Oplevelsen med at bo hos værtsfamilier, og dermed opleve spanierne bag facaden, gav et helt særligt indblik i deres liv, og sammen med besøgene på Museo del Prado og Museo Reina Sofía, som indeholder unikke samlinger af spansk kunst, medvirkede det til at vi fik et kulturelt udbytte, vi ikke før har oplevet.