Mediefag på NAG

I mediefag tager vi livtag med film, tv og de andre audiovisuelle medier, der dagligt præger vores verden. Som mediefagselev lærer du både at forholde dig analyserende og nysgerrigt til forskellige medieproduktioner ”“ fra gyserfilm til nyhedsrapporttager ”“ og at lave dine egne film-, tv- og medieproduktioner. Længere nede på denne side kan du se eksempler på elev-produktioner.

Uanset om du har faget på b-niveau i din studieretning eller på c-niveau som valgfag, kommer du i mediefag til at deltage i forpligtende gruppesamarbejde med elever og lærere.

Du kommer også med et kamera og en mikrofon i hænderne til at opleve en undervisning, der foregår både i lokalerne, i gymnasiets agora, på trapper og gange, på gymnasiets udendørsarealer samt i Nærum by og opland, når du og dine kammerater producerer fiktions- og dokumentarfilm, tv-indslag eller andre av-præsentationer.

Mediefag inddrager både danske og internationale produktioner i det daglige arbejde, og vi samarbejder ivrigt med bl.a. sprogfagene og samfundsfag om aktuelle og internationale, mediefaglige emner såsom aktuelle filmtendenser og forskellige typer af dokumentar og journalistik.

NAG's mediefagslærere er dedikerede film- og journalistik-nørder, der brænder for at videreformidle deres viden om film og medier og for at vejlede dig og de andre medieelever, når I igennem fagets forløb opnår de talrige kompetencer indenfor produktion af film, tv og andre mediegenrer, som mediefag på NAG stiller til rådighed.

Læreplan for Mediefag HER

Eksempler på mediefagsproduktioner:

Eksempler på øveproduktioner i mediefag efter 2 måneder med faget på c-niveau. Eleverne har lært basisfilmsprog mht. billedkomposition, flow og klippeteknik (continuity), ligesom de har fået strategier til at iscenesætte en hovedperson mht. personernes indbyrdes intentioner og styrkeforhold. Endvidere arbejder produktionerne på dramaturgiområdet med etablering af 'ordinary world' (1. akt) og 'special world' (2. akt, en forvandling indtræffer), samt en konsekvens af  sammenstødet mellem de to verdner:

1. "Fanget" (2015, 1i), 1g c-niveau, øvefilm efter 2 måneders undervisning:

2. "Grådighed", (2015, 1i) 1g c-niveau, øvefilm efter 2 måneders undervisning:

 

Mediefag - grådighed from Maria Klindt on Vimeo.

3. Skyld", eksamensfilm 1g, mediefag C, 2014, genre: Gys: 

4. Teodolit-opmåling.Her ser du Mediefag som producerende fag sammen med matematik, dvs. de to fags lærere har sammen tilrettelagt en medieproduktion om et matematisk område i 1g. Denne 'academic video' gives for som lektie til næste matematiktime, og sådan kan du forberede dig på en ny måde, som bevirker mere tid i klasserummet til diskussion i stedet for lærergennemgange: 

Flere links til elev-produktioner i mediefag:

Eksamensfilm 2013, gys, c-niv.

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Undervisere

Bertelsen"

Charlotte Fjordvald Bertelsen (CF)

Cand.mag
 • Dramatik
 • Mediefag
 • Engelsk

Henriksen"

Morten Henriksen (MH)

Mag.art.
 • Dansk
 • Mediefag

Madsen"

Dorthe Madsen (DM)

Cand.scient.
 • Idræt
 • Engelsk
 • Mediefag

Madsen"

Kasper Sønderby Madsen (KM)

Cand.mag.
 • Tysk
 • Mediefag

Poulsen"

Søren Søberg Poulsen (SP)

Cand.mag.
 • Dansk
 • Religion
 • Mediefag