Kinesisk på NAG

Qǐngjìn, shàngkè!

Har du lyst til at lære, hvad qǐngjìn og shàngkè betyder? Eller tror du, der er mulighed for, at du skal have kontakt med kinesere arbejdsmæssigt eller privat, når du bliver voksen? Kan du svare ja til de spørgsmål, er kinesisk noget for dig!

Vi arbejder med lærebogstekster, som vi supplerer med originale tekster, f.eks. blogs skrevet ucensureret af kinesiske unge om tilværelsen som teenager i Kina. En del af materialet har vi fået indtalt af kinesiske unge, så du kan downloade det som mp3-filer. Desuden har vi optaget en række interviews med kinesiske unge om emner typiske for begyndersprog. Videoklippene indgår i undervisningen som lytteøvelser, og som formidlere af kultur.

Lærer du kinesisk, kommer du således tæt på hverdagssproget, for vi bringer kulturen og sproget ind i klasseværelset. Med sproget som redskab åbner vi døren til et kig ind i den kinesiske verden med dens anderledes ungdomskultur, uddannelsessystem, sociale strukturer og politiske forhold.

Kinesisk er også syntaktiske regler, gloselister og udtaletræning, men ikke bøjninger! Desuden stifter du bekendtskab med skrifttegnene, hvordan de er opbygget, hvordan de skrives i hånden og på computer og ikke mindst med tegnenes kulturelle betydning.

Med kinesisk bliver du ført ind i et sprog, der ved det første møde virker fremmedartet, men som åbner sig, når du arbejder med det, og som giver dig indblik i en anden måde at udtrykke sine tanker på.

Som en sidegevinst får du en bedre forståelse af, hvad der er unikt for europæisk kultur og samfund. 

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Kinesisk HER

Undervisere