Italiensk på NAG

CIAO RAGAZZI!

I italiensktimerne møder du et mangfoldigt og spændende Italien. Måske kender du allerede lidt til Italien fra f.eks. rejser, sange, italiensk mad, film, litteratur, sport, biler og mode. Med Italiensk får du også kendskab til et land, der har haft stor betydning for hele den europæiske kulturs udvikling.

De fleste kan blive enige om, at italiensk er et smukt sprog. Du vil hurtigt komme til at kunne sige noget på italiensk - og så bliver det jo rigtig sjovt!

I den daglige undervisning lægger vi stor vægt på et aktivt ordforråd på italiensk. Vi spiller rollespil, laver små dialoger, interviewer hinanden, præsenterer billeder etc. Du vil også komme til at høre meget italiensk gennem oplæsning, lytteøvelser, sange og klip på nettet. Der er ligeledes skriftlige afleveringer, hvor vi arbejder med ordforråd, tekstforståelse, oversættelse og grammatik.

Vi læser spændende easy-readers, eventyr, noveller og andre tekster. Vi ser film, der fortæller noget om det italienske samfund, så du får et godt kendskab til italienerne og centrale dele af den italienske kultur. Her er nogle eksempler på, hvad vi arbejder med i italiensk:

Den italienske familie. Mafiaen. De unge i Italien. Eventyr. Nord- og Syditalien. Fascismen. Tekster af moderne italienske forfattere.

Derudover deltager italienskeleverne i mange andre projekter, f.eks. Lommefilmfestival, hvor de selv producerer korte film på italiensk og tekster dem på dansk. En god sproglig og kreativ øvelse.

Ci  vediamo!

La professoressa d'italiano.

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Italiensk HER

Undervisere