Turen gik til Manchester

2.b og 2.d har sammen rejst til Manchester i England på studietur. Tidligt søndag morgen gik turen af sted og rejsen har da også budt på mange nye indtryk og oplevelser.

Den første dag kom klasserne af sted på guidet bytur rundt i Manchester og hørte om byens udvikling, især med henblik på industrialiseringen, hvor Manchester har spillet en stor rolle.
Desuden har klasserne også besøgt møllen Cromford Mill, som var verdens første succesfulde vanddrevne tekstilmølle. Her blev vi også vist rundt og fik et godt indtryk af, hvordan det var at arbejde på møllen og leve i industrialiseringens samfund. Desuden har vi også været på en smuttur til Liverpool, hvor vi både hørte om byen, men også meget om The Beatles, som er dannet i Liverpool. 
Turen bød også på besøg på Manchester Grammar School, en meget fin, snart 500 år gammel skole. Skolen er en såkaldt ”™independent school”™ og er ikke gratis at gå på, men der skal betales et beløb for at være elev.
Eleverne fra de to klasser blev delt op, og fik en ”makker”- en elev på skolen der viste os rundt, og viste os hvordan undervisningen foregik. Vi blev taget rigtig godt imod af eleverne, og fik et godt indtryk af, hvordan det er at være elev på en forholdsvis konservativ, men meget fin skole. 
Turen gik også forbi Manchesters universitet, hvor der blev holdt nogle meget interessante forelæsninger af dygtige mennesker, med henblik på emnet fattigdom. 
Selvom programmet til tider har været stramt, har der også været tid til at gå rundt for os selv, og der er blevet shoppet en del (i hvert fald nok for pigernes vedkommende) og fundet en masse gode spisesteder og hygget på allerbedste Nærum manér. 
Torsdag aften gik de to klasser med deres respektive lærere ud og spiste en lækker verdensbuffet sammen. Samlet set en rigtig hyggelig tur med en masse oplevelser og nye indtryk, der blev rundet af med stil.

 Emilie, 2.b