Dagbog fra Albanien dag 1

2.i på guided rundtur i den albanske hovedstad, Tirana

Søndag den 12-03-2017 tog 2.i afsted mod Tirana. Vi mødtes kl. 8 i Københavns lufthavn hvor første mål var Østrig, hvor vi mellemlandede og derefter videre til Albanien. Det var tæt pakket men hyggeligt på de to små ture.

Da vi kom frem, var det en smertefri tur gennem paskontrol og afhentning af bagage. Så kom vi ud i en bus og kørte igennem Tiranas gader, der er mere mystiske end æstetiske. Derefter ankom vi til vores hotel, Hotel Ferari. Hotellet har den lokale charme og hyggelige små korridorer, hvori de hyggelige små topersoners værelser ligger. Efter kort tid på hotellet var det videre ud i byen, hvor vi akkompagnerede med en lokal guide, der viste os rundt til de mest vigtige områder og seværdigheder i Tirana.

Vi så moskeer, nye og gamle bygninger og de fascinerende farvede gader, der er i Tirana. Efter rundvisningen var nået til premierministerens bolig, gik vi vær for sig ud i byen for at spise i mindre grupper. Vi spiste alle på overraskende billige lokale restauranter, hvor man fandt en exceptionel kvalitet af mad og et bedårende personale. Efter dette tog folk lidt ud og derefter sikkert hjem i seng.