Cykelstafetten Rudersdal 2017

3.g stående: Søren, Morten og Lars. 1.g siddende: David, Anton og Nicolas

Det regnede søndag formiddag på Geels Bakke. Men når man har mulighed for at køre de 14 km på VM-ruten fra 2011 på lukkede veje med motorcykler og neutral servicevogn på ruten samt forplejningstelt i pit-zonen, så er vejret det mindste af det hele.

To elev-hold fra NAG deltog i cykelfesten, hvor man i tremandshold kører de 14 km enkeltvis i stafet så meget man kan nå i tidrummet 10-14. Begge hold - ét fra 1.g og ét fra 3.g - fik en mand ud på 10. omgang, inden ruten lukkede kl. 14.00.

Der var fra starten på ingen måde lagt op til en rå watt-dyst mellem de to hold. Men når man så altså først lige kommer igang...

Allerede fra 1. omgang lagde 3.g-holdet sig i spidsen med 2 minutter. Den føring holdt jævnt over de efterfølgende omgange. Men lige pludselig var 1.g-holdet foran med 10 sekunder efter 9. omgang! Begge hold skiftede samtidigt og kastede sig ud på 10. omgang med hver deres stærkeste rytter. 

Så blev spændingen simpelt hen for meget i teltet, og alle styrtede mod målstregen for åndeløst at afvente den tætte afgørelse i den silende regn. Et mekanisk uheld på ruten fratog dog 1.g-holdet muligheden for at fastholde sin hårdt tilkæmpede føring. 

Klokken 15.00 regnede det stadig. Men vejret var det mindste af det hele.

Dagens hurtigste NAG-omgang på de 14 km blev kørt af Morten Krohn i tiden 21:36 med et snit på 39.47 km/t.